Jongen heeft nepvuurwapen bij, agent lost waarschuwingsschot

Jongen heeft nepvuurwapen bij, agent lost waarschuwingsschot

Geplaatst op 3 november 2023, om 09:54 uur

AMSTERDAM – Woensdagmiddag zijn twee minderjarige verdachten uit Amsterdam aangehouden. Ze blijken in het bezit van illegaal vuurwerk en een nepvuurwapen dat nauwelijks van echt te onderscheiden was. Bij één van de aanhoudingen is een waarschuwingsschot gelost. Hierbij raakt niemand gewond.

Kort voor de aanhouding ziet een oplettende getuige vanuit de metro op metrohalte Venserpolder een groep minderjarige personen op het perron. Melder ziet bij één van de verdachten een voorwerp gelijkend op een vuurwapen en besluit daarop 112 te bellen.

Als agenten ter plaatse komen, rent een deel van de groep weg en klinkt er een knal vanaf de plek waar de groep eerst stond. Omdat de knal volgens de gealarmeerde agenten lijkt op het geluid van een schot en de verdachten niet luisteren naar de waarschuwingen die de agenten geven, voelt één van de agenten zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Kort daarop weten de agenten twee verdachten aan te houden. In de omgeving wordt een nepvuurwapen aangetroffen. Bij één van de verdachten wordt illegaal vuurwerk aangetroffen. Het nepvuurwapen en het vuurwerk zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

De verdachten zijn na verhoor heengezonden en zullen binnenkort voor de rechter moeten verschijnen.