Haven sluit grote terminals zolang het stormt

Haven sluit grote terminals zolang het stormt

Geplaatst op 2 november 2023, om 13:01 uur

ROTTERDAM – De haven van Rotterdam heeft alle grote containerterminals gesloten vanwege de storm Ciarán. De overslag van goederen gaat echter voorlopig door in de kleinere terminals, zoals gemeld door Nieuws.nl.

Het scheepvaartverkeer is vrijwel tot stilstand gekomen, aldus een woordvoerder die contact had met Nieuws.nl. Deze maatregel wordt normaal genomen bij windkracht 8 of hoger. “De grote schepen blijven buiten en er vindt minder overslag plaats, maar de haven blijft toegankelijk.”

Volgens de woordvoerder zijn er tot nu toe nauwelijks incidenten geweest, met uitzondering van enkele duwbakken die zijn losgeraakt bij de Waalhaven. De maatregelen blijven van kracht totdat de wind weer afneemt.