Foto’s: Man (71) loopt gebroken kaak en oogkas op na mishandeling in tram

Foto’s: Man (71) loopt gebroken kaak en oogkas op na mishandeling in tram

Geplaatst op 1 november 2023, om 19:05 uur

DEN HAAG – Op zaterdag 26 augustus, omstreeks 14:30 uur, is een 71-jarige man in tramlijn 9 bedreigd en zwaar mishandeld. Twee mannen die verantwoordelijk zijn voor de mishandeling zijn duidelijk vastgelegd op beeld.

Het slachtoffer stapte in bij de halte Wouwermanstraat, terwijl de tram richting Vrederust reed. Hij had net boodschappen gedaan op de Haagse markt. Eerder, bij de halte Bierkade, waren twee jonge mannen in dezelfde tram gestapt. Toen het slachtoffer tegenover deze twee jonge mannen plaatsnam, begonnen ze een gesprek. Uit gebaren is af te leiden dat het gesprek verhit raakte. Vlak voor de halte Loevesteinlaan duwden de twee mannen het slachtoffer hard en sloegen hem in het gezicht met harde vuistslagen. Bij de halte renden de mannen weg in de richting van de kruising met de Melis Stokelaan. Het slachtoffer liep een gebroken kaak en een gebroken oogkas op als gevolg van de mishandeling. Hij is al een keer geopereerd, maar vanwege complicaties zal er nog een operatie moeten volgen. Het slachtoffer zal blijvend letsel aan de mishandeling overhouden.

In de uitzending van Team West zullen camerabeelden worden getoond. Het onderzoeksteam zoekt ook nog naar een man die probeerde de mishandeling te kalmeren en gekleed was in een blauwe jas. Andere getuigen worden eveneens verzocht zich te melden.

Foto’s: Politie