16-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid explosie

16-jarige jongen aangehouden op verdenking van betrokkenheid explosie

Geplaatst op 1 november 2023, om 18:45 uur

DEN HAAG – De politie heeft op maandag een 16-jarige jongeman uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een explosie die plaatsvond bij een woning aan de Groenezijde op zaterdag.

Tijdens deze explosie raakte een auto beschadigd en een deel van een hek. De identificatie van de 16-jarige verdachte volgde na onderzoek van de recherche naar de oorzaak van de explosie. Tot op heden lijkt het erop dat de verdachte als enige handelde. De verdachte heeft inmiddels bekend en zal op woensdag worden voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Explosies brengen aanzienlijk gevaar met zich mee voor letsel en schade. Gelukkig zijn er tot nu toe weinig gewonden gevallen bij deze explosies, gezien de aard van de explosies en de schade die ze veroorzaken. Het is van groot belang voor de politie om te voorkomen dat er ernstige verwondingen optreden als gevolg van explosies. De politie zet zich intensief in om nieuwe explosies te voorkomen, maar dit vereist ook de actieve medewerking van burgers.