Fataal ongeval in parkeergarage: fietsster overlijdt na aanrijding met auto

Fataal ongeval in parkeergarage: fietsster overlijdt na aanrijding met auto

Geplaatst op 1 november 2023, om 16:27 uur

DEN HAAG – Bij de parkeergarage van het  winkelcentrum aan De Horst vond dinsdagavond 24 oktober een aanrijding plaats tussen een auto en twee fietsers, waarbij beide fietsers gewond raakten. Een van de fietsers, een 57-jarige vrouw uit Den Haag, werd ernstig gewond en naar het ziekenhuis vervoerd. Vandaag 1 november is bekendgemaakt dat zij aan haar verwondingen is overleden.

Het incident ontstond toen het voertuig van een 62-jarige man uit Den Haag niet wilde starten in de parkeergarage van het winkelcentrum. De man en zijn partner probeerden de auto handmatig te duwen om deze te starten. Op het moment dat de auto met de voorwielen de helling bereikte, probeerde de man in de auto te stappen, wat niet lukte. Hierdoor rolde de auto met snelheid, terwijl de man half uit de auto hing, van het parkeerdek naar beneden. Halverwege de helling botste de auto met een openstaande deur tegen een tegemoetkomende auto. Onderaan de helling werden vervolgens twee fietsers aangereden voordat de auto tot stilstand kwam.

De zwaargewonde fietser, de 57-jarige vrouw, is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze ruim een week later aan haar verwondingen is overleden. De andere fietser, een 33-jarige man uit Den Haag, raakte lichtgewond. De bestuurder van de auto is aangemerkt als verdachte en wacht nu op het proces-verbaal thuis.