Code geel voor groot deel van het land door komst storm Ciarán

Code geel voor groot deel van het land door komst storm Ciarán

Geplaatst op 1 november 2023, om 09:45 uur

NEDERLAND – Op donderdag zal Storm Ciarán Nederland bereiken, nadat deze via Frankrijk en Engeland is getrokken. Deze landen moeten zich voorbereiden op extreem weer. In Nederland geldt donderdag code geel voor een groot deel van het land.

Op woensdagavond en in de nacht van woensdag op donderdag wordt verwacht dat Storm Ciarán voor stevige wind en neerslag zal zorgen in het zuiden van Engeland en het noordwesten van Frankrijk, zoals gemeld door Weerplaza op dinsdagochtend. De storm zal vervolgens ons land binnentrekken. Op de Noordzee zal het stormachtig worden, en het KNMI heeft ook code geel afgegeven vanwege sterke windstoten. Het KNMI waarschuwt dat storm Ciarán deze donderdag voor overlast kan zorgen in Gelderland. De storm is tussen 10.00 uur en 15.00 op zijn hevigst en kan voor zware windstoten zorgen, meldt het KNMI. Alleen in Groningen, Drenthe en Overijssel is deze code niet van kracht, zoals gemeld door het weerinstituut op dinsdagmiddag. Vanaf de tweede helft van donderdagochtend verwacht het KNMI zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur. In de kustgebieden kunnen de snelheden oplopen tot 90 tot 100 kilometer per uur. In het Waddengebied en het IJsselmeergebied worden in de middag en avond windstoten verwacht van 100 tot 110 kilometer per uur.

Naar verwachting zullen alleen nog in de kustgebieden zware windstoten voorkomen in de loop van donderdagavond. In de nacht van donderdag op vrijdag zal de wind verder afnemen.