Twee 17-jarigen en een 16-jarige jongen aangehouden na straatroof

Twee 17-jarigen en een 16-jarige jongen aangehouden na straatroof

Geplaatst op 31 oktober 2023, om 14:45 uur

HOORN – Op maandagavond waren twee minderjarige jongens uit Hoorn het slachtoffer van een straatroof op de Veemarkt. Drie verdachten zijn gearresteerd. De politie voert een onderzoek uit en zoekt getuigen.

Rond 21.30 uur werden de jongens benaderd door drie jonge mannen gekleed in het donker met capuchons op. Onder dreiging van een mes werden de jongens gedwongen om hun eigendommen af te staan, wat ze deden voordat ze konden ontsnappen. De politie werd kort na het incident geïnformeerd en rond 21.45 uur werden drie verdachten gearresteerd bij de fietsenstalling van het station. Bij de arrestatie werden een mes en de eigendommen van de slachtoffers bij de verdachten aangetroffen. De verdachten zijn 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Amsterdam.

De politie is op zoek naar getuigen van de straatroof. Heeft u iets gezien of beschikt u over camerabeelden van het incident of de vlucht van de verdachten? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of meldt het anoniem via 0800-7000.