Jongen (14) ernstig gewond door vuurwerk, verdachte (15) aangehouden

Jongen (14) ernstig gewond door vuurwerk, verdachte (15) aangehouden

Geplaatst op 31 oktober 2023, om 12:58 uur

BREDA – Een veertienjarige jongen raakte maandagmiddag ernstig gewond door vuurwerk dat in een groep werd gegooid. De vermoedelijke dader, een vijftienjarige jongen, is gearresteerd op verdenking van zware mishandeling. Het incident vond maandag plaats om 13.00 uur op de Paul Krügerlaan in Breda, waar het slachtoffer met enkele vrienden liep.

Tijdens het voorval gooide een van de vrienden brandend vuurwerk omhoog boven de groep. Het vuurwerk viel echter precies in de nek van het slachtoffer en ontplofte daar. Hoewel pogingen werden ondernomen om het vuurwerk weg te halen, resulteerde dit in brandwonden en gehoorproblemen voor het slachtoffer.

Na het incident werden de politie en een ambulance gebeld, en het gewonde slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte werd aangehouden op verdenking van zware mishandeling en illegaal bezit van vuurwerk. Ondanks het onbedoelde karakter van zijn actie nam hij wel een aanzienlijk risico door brandend vuurwerk boven de groep te werpen. De ouders van beide jongens zijn onmiddellijk op de hoogte gebracht van het incident.

De officier van justitie zal op een later tijdstip een beslissing nemen over het vervolg van de zaak.