Inzettas hondengeleider gestolen tijdens melding

Inzettas hondengeleider gestolen tijdens melding

Geplaatst op 31 oktober 2023, om 09:16 uur

TIEL – Afgelopen zaterdagavond is er op het Molenstraatje in Tiel een inzettas uit een politieauto gestolen.

Die avond werd de politie met spoed naar het adres gestuurd. Ter plaatse bleken ze daar te maken te hebben met een lastige klant, waarbij ook de hondengeleider op dat moment ondersteunde. Eenmaal terug bij zijn dienstvoertuig bleek dat de inzettas uit de auto was gestolen. De wijkagent schrijft op Instagram: “Het moet niet gekker worden!” In de inzettas bevinden zich onder andere lange lijnen voor het zoeken met de diensthond en een LHP-kit, wat staat voor ‘levensverlengend handelen politie’. De LHP wordt toegepast bij directe ernstige medische levensbedreigingen wanneer er niet gewacht kan worden op een ambulance. In zo’n kit zit onder andere een tourniquet, wat bijvoorbeeld cruciaal kan zijn bij een steekpartij voor een slachtoffer. De wijkagent schrijft ook: “Ik kan echt niet begrijpen dat je het überhaupt in je hoofd haalt om aan een politieauto te zitten, laat staan om een tas mee te nemen.”

Als je iets gezien of gehoord hebt, laat het de politie dan weten.