Thierry Baudet aangevallen en op zijn hoofd geslagen voorafgaand aan lezing

Thierry Baudet aangevallen en op zijn hoofd geslagen voorafgaand aan lezing

Geplaatst op 26 oktober 2023, om 21:05 uur

GENT – FvD-voorzitter Thierry Baudet werd donderdagavond kort voor zijn lezing in Gent op het hoofd geslagen. Bij zijn aankomst op de campus waar hij de lezing zou geven, werd hij benaderd door een persoon bij de ingang van het gebouw, die hem hard op het hoofd sloeg met een paraplu.

Kamerlid Freek Jansen, aanwezig in Gent, meldde aan De Telegraaf: “We zijn geschrokken, maar Thierry maakt het goed, hoewel hij pijn aan zijn hoofd heeft.” Na het incident ging Baudet het gebouw binnen en kon zijn lezing zoals gepland beginnen. FvD vermoedt dat de aanvaller een paraplu gebruikte om toe te slaan. Ondanks de aanwezigheid van beveiliging slaagde de aanvaller erin om aan te vallen. De aanvaller riep volgens Belgische media anti-Poetin- en antifascistische leuzen.

Baudet was in Gent op uitnodiging van de conservatieve studentenvereniging KVHV en hield een lezing over ‘de ondergang van Europa’ in een gebouw van de UGent.