Nederlander (20) doodgestoken bij gevecht in club

Nederlander (20) doodgestoken bij gevecht in club

Geplaatst op 17 september 2023, om 17:25 uur

ANTWERPEN – Een 20-jarige Nederlander is overleden na een vechtpartij die escaleerde in een steekincident in een club in Antwerpen. Het geweld brak uit tijdens de vroege uren van zondagochtend en resulteerde in twee gewonde slachtoffers. De 20-jarige Nederlander overleed later in het ziekenhuis. De manager van de club vertelde dat de aanleiding begon met een klap in het gezicht, gevolgd door een steekincident buiten de club.

De club, genaamd Club Ikon, heeft eerder te maken gehad met incidenten waarbij Nederlandse bezoekers betrokken waren. Vorig jaar rond kerst leidde een feest daar al tot een vechtpartij, gevolgd door een schietpartij.

Op de bewuste zaterdagnacht traden artiesten zoals de Nederlands/Antilliaanse rapper Young Ellens en zijn collega Ashafar op in de club. Het evenement was georganiseerd door het Nederlandse bureau Privilege.

Volgens de woordvoerder van de politie Antwerpen, Wouter Bruyns, had de politie in de vroege ochtend de handen vol om de menigte buiten de club onder controle te houden, op het moment dat twee slachtoffers werden verzorgd door hulpdiensten als gevolg van het steekincident.

De clubmanager, Jan Kuyl, legde uit dat medewerkers de betrokken groepen bezoekers kort voor sluitingstijd naar buiten hadden gebracht nadat ze binnen ruzie hadden gekregen. Buiten op straat escaleerde de ruzie echter, met duw- en trekwerk en het trekken van een mes als gevolg. Beveiligingsmedewerkers probeerden het slachtoffer nog te helpen en belden een ambulance, maar het slachtoffer overleed later in het ziekenhuis.

De politie meldde dat de slachtoffers twee jonge Nederlanders waren, 20 en 25 jaar oud. De jongste moest ter plaatse gereanimeerd worden en overleed later in het ziekenhuis, terwijl het tweede slachtoffer zwaargewond raakte maar niet in levensgevaar verkeerde. Zes personen zijn naar het politiebureau gebracht voor verhoor, en het onderzoek naar de omstandigheden rond het steekincident is gaande.