Marechaussee ontdekt twee verstekelingen in paardentrailer

Marechaussee ontdekt twee verstekelingen in paardentrailer

Geplaatst op 25 oktober 2023, om 15:34 uur

HOEK VAN HOLLAND – Dinsdagavond heeft de Koninklijke Marechaussee twee verstekelingen aangetroffen in een paardentrailer in Hoek van Holland. De betrokkenen zijn een 16-jarige jongen en een 18-jarige man van Algerijnse afkomst die op illegale wijze probeerden de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk te maken.

De ontdekking vond plaats tijdens een routinematige grenscontrole, waarbij alle voertuigen worden geïnspecteerd voordat ze aan boord van de veerboot mogen. Een speurhond genaamd Ice van de Marechaussee reageerde op de paardentrailer, wat resulteerde in de ontdekking van de twee personen. Ze hadden zich verstopt in een ruimte die normaal gesproken bedoeld is voor hooibalen.

De Marechaussee is een onderzoek gestart naar de situatie van de minderjarige vreemdeling en de jongeman. Dit incident staat niet op zichzelf, aangezien de Marechaussee recentelijk andere gevallen van inklimmers heeft aangetroffen in Hoek van Holland. Op dinsdag 10 oktober werden bijvoorbeeld drie Albanezen ontdekt in een trailer, en op vrijdag 6 oktober werden twee Algerijnen aangetroffen die zich onder een trailer hadden vastgeklemd.

De Marechaussee benadrukt het belang van grondige controles bij de veerboten, vooral nu de temperaturen dalen. Het kan namelijk extreem gevaarlijk zijn om langere tijd zonder verwarming in trailers of vrachtwagens verborgen te zitten.

Foto: Marechaussee