Nieuwe verdachten aangehouden na dodelijk steekincident

Nieuwe verdachten aangehouden na dodelijk steekincident

Geplaatst op 24 oktober 2023, om 14:04 uur

APELDOORN – Maandag heeft de politie twee nieuwe verdachten aangehouden in verband met het dodelijke steekincident dat zich voordeed op dinsdag 5 september aan de Casper Fagelstraat in Apeldoorn. De twee verdachten zijn mannen van respectievelijk 35 en 26 jaar oud en komen uit Duitsland. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident.

Het steekincident werd gemeld bij het Operationeel Centrum rond 11:00 uur. Een vrouw liep op straat met haar driejarige dochtertje toen ze plotseling van achteren werd aangevallen en meerdere keren met een mes werd gestoken. Hulpdiensten troffen ter plaatse een zwaargewonde vrouw aan. Ondanks reanimatiepogingen door de politie en ambulancepersoneel kon het leven van het slachtoffer niet worden gered. Het slachtoffer, een 28-jarige vrouw uit Apeldoorn, overleed ter plaatse, terwijl haar dochtertje geen verwondingen opliep.

De verdachte werd na het steekincident aangehouden en betreft een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hij is voorgeleid en blijft in hechtenis. Het onderzoek naar de toedracht van het steekincident is nog gaande, en er zijn aanwijzingen dat de verdachte mogelijk niet alleen heeft gehandeld. Het incident wordt mogelijk in verband gebracht met familie gerelateerde zaken, maar verdere details kunnen op dit moment niet worden verstrekt door de politie.