Man (20) aangehouden voor meerdere explosies

Man (20) aangehouden voor meerdere explosies

Geplaatst op 24 oktober 2023, om 13:39 uur

DEN HAAG – De politie heeft op zondag een 20-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij diverse explosies in Den Haag. Deze explosies hebben zich voorgedaan bij twee woningen en een bedrijfspand. Het mogelijke aandeel van de verdachte in andere explosies wordt momenteel onderzocht.

Bij een woning aan de Melis Stokelaan werden de bewoners in de nacht van maandag op dinsdag 19 september opgeschrikt door een explosie, die ernstige schade aan de voordeur en gevel veroorzaakte. Een bedrijfspand aan het Soestdijkseplein raakte in de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 september beschadigd door een explosie, waarbij de voordeur van het reisbureau schade opliep. Een andere explosie vond plaats bij een woning aan de Sleepnetstraat in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober, waarbij de woning schade opliep.

De 20-jarige verdachte uit Den Haag kwam in het vizier van de politie na uitgebreid onderzoek naar de oorzaken van deze explosies. Dankzij de inzet en deskundigheid van politie-experts, waaronder Forensische Opsporing, kon de verdachte worden gelokaliseerd en aangehouden. Hij zal op dinsdag 24 oktober voor een rechter-commissaris worden voorgeleid.

Het gevaar voor letsel of erger bij explosies is aanzienlijk. Tot op heden zijn er gelukkig weinig gewonden gevallen bij deze explosies. Desondanks, gezien de ernst van de explosies en de schade die ze hebben veroorzaakt, is het eigenlijk een wonder dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen. De politie zet alles op alles om nieuwe explosies te voorkomen, maar daarbij is de actieve medewerking van burgers van essentieel belang.