Geldboete van 20.000 euro voor dodelijk ongeval bij oliebollenkraam

Geldboete van 20.000 euro voor dodelijk ongeval bij oliebollenkraam

Geplaatst op 24 oktober 2023, om 15:45 uur

SCHIEDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag Nico S. een strafbeschikking van 20.000 euro opgelegd vanwege dood door schuld.

Op 5 januari 2021 overleed een 37-jarige man bij een noodlottig ongeval bij het opruimen van een oliebollenkraam in Schiedam. Nico S. wordt verweten dat hij een verkeerde werkwijze en verkeerde arbeidsmiddelen heeft gebruikt, waardoor het slachtoffer dodelijk bekneld raakte. Het slachtoffer hielp Nico S. met het opruimen van de kraam en kantelde deze met behulp van krikken. De kraam kantelde, schoof opzij en raakte het slachtoffer dodelijk. Nico S. wordt beschuldigd van onvoorzichtig en onzorgvuldig handelen en heeft zijn aansprakelijkheid erkend. Er wordt een schaderegeling getroffen met de nabestaanden.

Het OM heeft rekening gehouden met de tragische aard van het ongeval en de verwachte schaderegeling bij het opleggen van de 20.000 euro strafbeschikking.