DSI invallen vanwege klopjacht moordverdachte

DSI invallen vanwege klopjacht moordverdachte

Geplaatst op 24 oktober 2023, om 12:21 uur

ARNHEM – Het aantal tips over Bretly Dorder dat bij de politie binnenkomt, blijft toenemen. Elke tip wordt zorgvuldig geëvalueerd en indien nodig opgevolgd.

De afgelopen dagen resulteerden twee nieuwe tips in acties door de Dienst Speciale Interventies (DSI). In de nacht van zondag op maandag deed de politie een inval in een woning in Amsterdam-Oost, nadat uit onderzoek was gebleken dat Dorder zich daar op zondag bevond. Op maandagavond volgde een inval in een woning in Arnhem. Helaas werd Bretly Dorder in beide gevallen niet aangetroffen. Op dit moment lijkt de verdachte zich voornamelijk met het openbaar vervoer, met name per trein, te verplaatsen. De politie adviseert daarom mensen alert te zijn wanneer ze met het openbaar vervoer reizen. Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat hij willekeurige mensen op straat of in het openbaar vervoer benadert. Tegelijkertijd wordt benadrukt dat Dorder als vuurwapengevaarlijk wordt beschouwd.

Daarom wordt iedereen aangemoedigd om onmiddellijk contact op te nemen met de politie als ze denken Dorder te zien, en hem niet zelf te benaderen. Er is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink