Veel rookontwikkeling en NL-Alert bij grote brand

Veel rookontwikkeling en NL-Alert bij grote brand

Geplaatst op 21 oktober 2023, om 16:59 uur

AMSTERDAM – Er heeft een brand plaatsgevonden in een hulpwarmtecentrale van Vattenfall, gelegen op de hoek van de Burgemeester Stramanweg en de Boris Pasternakstraat in Zuidoost. Volgens de brandweerwoordvoerder zijn er gastanks aanwezig, wat de situatie potentieel gevaarlijk maakt. Daarom wordt het publiek dringend verzocht om uit de buurt te blijven.

Het is momenteel niet duidelijk of er personen zich in het gebouw bevonden ten tijde van de brand. De brandweer is actief bezig met het blussen van de brand en benadrukt het belang van voorzichtigheid, gezien de aanwezigheid van gastanks.

De nabijheid van station Bijlmer en metrostation Strandvliet heeft geleid tot extra inzet van hulpdiensten. Er is een NL-Alert verstuurd voor het gebied waarop de gevolgen van de situatie betrekking hebben.

Foto’s: Inter Visual Studio