86-jarige man laat oplichters in de val lopen

86-jarige man laat oplichters in de val lopen

Geplaatst op 21 oktober 2023, om 17:44 uur

ROTTTERDAM – Oplichters die een 86-jarige man uit Rotterdam-Oost geld afhandig wilden maken, kwamen vrijdagavond zelf bedrogen uit. Ze deden zich voor als medewerkers van de bank en wilden de man wijs maken dat er was geknoeid met zijn pinpas en bankrekening. De man was zo alert om hier niet in te trappen en de politie te alarmeren. Drie verdachten zijn aangehouden.

De man werd vrijdag in de avond gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die hem vertelde dat er iets mis was met zijn pinpas. De ‘bankmedewerker’ zou bij hem langs komen om hem te ‘helpen’. Nadat de man de telefoon neerlegde, vond hij het toch een vreemd verhaal en belde de politie.

Rond 20 uur ’s avonds kwam een man bij het slachtoffer aan de deur van zijn woning in de Rotterdamse wijk Ommoord. Agenten, die na de melding naar de woning van het slachtoffer kwamen, konden de man in de kraag vatten. Op de parkeerplaats nabij de woning werden nog twee personen die zich verdacht gedroegen aangehouden. Het vermoeden bestaat dat zij samenwerkten. Het gaat om een 24-jarige man uit Amsterdam, een 30-jarige Rotterdammer en een 25-jarige man zonder bekende verblijfplaats.