Agenten in rouw om politiehond Jimi: “Een fantastische boevenvanger”

Agenten in rouw om politiehond Jimi: “Een fantastische boevenvanger”

Geplaatst op 21 oktober 2023, om 15:02 uur

NOORD-HOLLAND – Gisteren was een droevige dag voor de politie in Noord-Holland, want politiehond Jimi heeft ons verlaten. Jimi blies gisteren zijn laatste adem uit in het bijzijn van zijn begeleider. Hij stond bekend als een echte boevenvanger.

Jimi was een “harde werker en een fantastische boevenvanger”, zoals de politie hem beschreef in een Instagrambericht ter nagedachtenis. Jimi maakte deel uit van het politieteam in Haarlem en de omliggende regio, maar was inmiddels met pensioen en genoot van zijn oude dag bij het gezin van zijn begeleider.

De post vermeldt dat Jimi twee jaar geleden al gezondheidsproblemen had, maar hij herstelde. De afgelopen twee jaar werden beschouwd als “bonusjaren” door zijn begeleider.

Binnen het politiekorps stond Jimi bekend als een uitstekende boevenvanger. Hij hielp bij het opsporen van een koperdief, het onder controle brengen van een agressieve man en het aanhouden van twee vechtersbazen.

In 2016 nam Jimi de fakkel over van politiehond Tyson, die met pensioen ging eind 2015. Destijds mocht NH meegaan op training met Jimi en zijn begeleider Anno. U kunt de reportage hieronder bekijken.