VIDEO: Grote achtervolging op ontsnapte TBS’er met wapen, politie lost schoten bij aanhouding

VIDEO: Grote achtervolging op ontsnapte TBS’er met wapen, politie lost schoten bij aanhouding

Geplaatst op 19 oktober 2023, om 14:06 uur

HULTEN/HALSTEREN – Na een achtervolging in een deel van Brabant is donderdagmiddag een man aangehouden, waarbij de politie meerdere schoten heeft gelost. Rond 12.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen vanuit een instelling in Halsteren, waarin werd gemeld dat een man was ontsnapt en als gevaarlijk werd beschouwd voor zowel zichzelf als anderen. Er was ook sprake van een mogelijke gewapende dreiging.

Kort daarna werd de man gezien terwijl hij in een auto reed in de omgeving van Etten-Leur. De politie startte een achtervolging, waarbij meerdere politie-eenheden, inclusief eenheden van de landelijke eenheid, betrokken waren. Een helikopter volgde de auto vanuit de lucht terwijl de achtervolging zich met hoge snelheden voortzette over binnenwegen en snelwegen. De route leidde van Etten-Leur naar Breda en vervolgens via de snelweg richting Tilburg. Uiteindelijk verliet de verdachte de snelweg bij Bavel en ging in de richting van Rijen. Daarna keerde hij terug via Alphen om uiteindelijk te stoppen in Hulten.

Vanuit de helikopter werd waargenomen dat de auto mogelijk schade had opgelopen en niet verder kon rijden. De bemanning zag dat de verdachte uitstapte met een vuurwapen en wegrende. Kort daarna werd hij aangehouden. Tijdens de aanhouding loste de politie meerdere schoten, en de verdachte raakte gewond. Medische hulp werd verleend en hij werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis vervoerd. De Rijksrecherche is op de hoogte gebracht van het vuurwapengebruik door de politie en zal een onderzoek instellen.

Foto’s: Jeroen Stuve