Automobiliste ziet rook onder motorkap tijdens rijden

Automobiliste ziet rook onder motorkap tijdens rijden

Geplaatst op 19 oktober 2023, om 13:44 uur

BOXTEL – Donderdagmiddag omstreeks 12.25 uur werd de brandweer gealarmeerd vanwege een incident met een auto op de Bosscheweg in Boxtel.

Een vrouw reed in zuidelijke richting op de snelweg A2 toen ze merkte dat er iets mis was met haar voertuig. Ze besloot onmiddellijk om bij Boxtel-Noord de afrit te nemen en stopte op de nabijgelegen carpoolplaats om te onderzoeken wat er aan de hand was. Toen ze rook onder de motorkap opmerkte en haar auto afsloeg, bevond ze zich net van de afrit en om de hoek, en belde ze meteen het alarmnummer 112. Ze wachtte samen met haar hond op de komst van de brandweer. De brandweerlieden inspecteerden het voertuig en kwamen snel tot de conclusie dat er geen brand was. De motor was echter oververhit geraakt, wat resulteerde in rookontwikkeling. Het voertuig werd door de brandweer naar de berm geduwd, waar het niet langer het verkeer belemmerde.

De weg kon vervolgens volledig worden heropend. Een bergingsbedrijf werd ingeschakeld om het voertuig te verwijderen.

Foto’s: Sander van Gils