Twee ernstig gewonden bij explosie op camping

Twee ernstig gewonden bij explosie op camping

Geplaatst op 19 oktober 2023, om 19:08 uur

VOORTHUIZEN – Bij een incident op camping en chaletpark De Heidekamp in Voorthuizen zijn donderdagavond twee gewonden gevallen.

Hulpdiensten, waaronder de brandweer, politie en meerdere ambulances, zijn ter plaatse gekomen, samen met een traumahelikopter. Volgens buurtbewoners wordt er gemeld dat een hond vermist is. Het chaletpark heeft naar verluidt te maken gehad met een explosie, waardoor de volledige woning werd verwoest. Buurtbewoners suggereren dat de explosie heeft plaatsgevonden op het moment dat een vrouw probeerde het gasfornuis aan te steken. Zowel de vrouw als haar dochter in de woning liepen ernstige verwondingen op en zijn beiden per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd.

De woning is aanzienlijk beschadigd, en er zal verder onderzoek worden uitgevoerd om de exacte toedracht van het incident vast te stellen.

Foto’s: William Harthoorn