Vrachtwagen met mogelijk drugafval aangetroffen

Vrachtwagen met mogelijk drugafval aangetroffen

Geplaatst op 16 oktober 2023, om 19:45 uur

LIJNDEN – De hulpdiensten hebben maandagmiddag uitgebreid onderzoek gedaan nadat er een aantal vaten met verdachte inhoud waren aangetroffen in Lijnden. In een vrachtwagen aan de Schipholweg werden de vaten aangetroffen. De eigenaar van de vrachtwagen zou naar het buitenland zijn vertrokken aldus de eigenaar van het gebouw ernaast.

De politie heeft de assistentie van de brandweer erbij gehaald om de inhoud van de vaten te controleren. Een adviseur gevaarlijke stoffen heeft samen met twee andere brandweermannen monsters van de inhoud van de vaten genomen om te kijken of het om bijvoorbeeld drugsafval gaat.

Na de meting is het nog niet duidelijk geworden wat er precies in de vaten zit. De buisjes zijn overgedragen aan de politie voor onderzoek. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Foto’s: Michel van Bergen