Opvarenden rubberboot slaan op de vlucht voor controle

Opvarenden rubberboot slaan op de vlucht voor controle

Geplaatst op 16 oktober 2023, om 20:25 uur

TERNEUZEN – Zaterdagmorgen 30 september jl. vond op de Westerschelde ter hoogte van De Griete een verdachte situatie plaats. Een vaarpatrouille van Rijkswaterstaat merkte een klein rubberbootje op. Toen de twee opvarenden in de gaten kregen dat Rijkswaterstaat een controle wilde instellen, zetten ze vol koers richting het vaste land en voeren het slik op. Vervolgens gingen de opvarenden er te voet vandoor en verdwenen over de dijk. De Zeehavenpolitie zoekt getuigen van dit incident.

Agenten van het politieteam Zeeuws-Vlaanderen stelden nog een onderzoek in, maar troffen niemand meer aan. Het bootje is voor onderzoek inbeslaggenomen. Omdat vermoed wordt dat de opvarenden zich mogelijk met criminele activiteiten bezighouden, stelt de Zeehavenpolitie een nader onderzoek naar de herkomst van het bootje en de identiteit van de opvarenden.

Opvallend bootje
Het achtergelaten bootje betrof een opvallend exemplaar. Vooral de zwarte kleur in combinatie met de gele strepen op de romp zijn een opvallend detail. Daarnaast valt het bootje op vanwege het formaat. Normaal gezien is het ongebruikelijk om met een dergelijk klein bootje de Westerschelde op te gaan.

Getuigen
De Zeehavenpolitie is op zoek naar getuigen die meer over het bootje of de opvarenden kunnen vertellen. Heeft u het bootje eerder gezien? Weet u van wie het bootje is of waar het thuis hoort? Of heeft u het bootje of de vluchtende opvarenden rond 30 september 2023 gezien? Dan komt de Zeehavenpolitie graag met u in contact via 0900-8844. Indien u anonieme informatie wilt verschaffen over dit incident, kunt u specifiek vragen naar de afdeling Team Criminele Inlichtingen.