Agenten voorkomen diefstal van motoren

Agenten voorkomen diefstal van motoren

Geplaatst op 16 oktober 2023, om 14:25 uur

BAARN – Dankzij een alert reagerende getuige konden agenten vorige week donderdag 12 oktober voorkomen dat twee motoren in Baarn werden gestolen. Zij waren net op tijd en hielden twee verdachten aan.

De getuige belde de politie toen hij ’s nachts rond 04.30 uur enkele personen zag lopen die zich verdacht gedroegen en mogelijk bezig waren met het stelen van een motorfiets. Meerdere politie-eenheden onderzochten de melding. Op de Thorbeckelaan zagen agenten een transportbusje rijden. Omdat zij dat niet direct vertrouwden, werd de bestuurder daarvan gecontroleerd. Niet voor niets. Achterin de bus stonden twee motoren die de inzittenden kort daarvoor vanaf de Schaepmanlaan en de Jan Steenlaan hadden gestolen.

De verdachten, 30 en 36 jaar en afkomstig uit Amsterdam en Almere werden ingesloten voor verhoor.