Dronken automobilist rijdt hek uit de grond bij ongeval

Dronken automobilist rijdt hek uit de grond bij ongeval

Geplaatst op 15 oktober 2023, om 12:34 uur

WIJK EN  AALBURG – Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Maasdijk heeft een automobilist een hek uit de grond gereden. De bestuurder wilde de plaats van het ongeval verlaten, maar is later toch aangehouden.

Vermoedelijk is de bestuurder rond 20.30 uur met hoge snelheid een bocht in gereden en daarbij de macht over het stuur verloren. Hierbij is hij de dijk afgereden en een hek uit de grond gereden. De bestuurder is er na de aanrijding direct vandoor gegaan. Diverse omstanders zijn nog achter de automobilist aangegaan, maar hij wist te ontkomen. Zo’n half uur later treffen politiemensen de automobilist toch nog aan. Bij controle blijkt dat de 34-jarige man uit de gemeente Altena onder invloed was van alcohol.

Hij heeft een rijverbod gekregen voor de duur van 8 uur. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.