Politie waarschuwt voor angstaanjagende clown

Politie waarschuwt voor angstaanjagende clown

Geplaatst op 14 oktober 2023, om 13:38 uur

AMERSFOORT – Op TikTok circuleren video’s van een clown die mensen de stuipen op het lijf jaagt. Jeugdagenten in Amersfoort hebben via Instagram hun inwoners hiervoor gewaarschuwd. Ze melden: “In deze video’s is het geluid te horen van een voorwerp dat lijkt op een stroomstootwapen.” De politie heeft bovendien verschillende meldingen ontvangen.

De politie Midden-Nederland heeft aangegeven op de hoogte te zijn. Ze hebben de TikTok-video’s bekeken en meldingen ontvangen. Hoewel het moeilijk is om te bevestigen of de incidenten in scène zijn gezet, neemt de politie de meldingen serieus. Ze hebben een actieve aanwezigheid in de wijken van Amersfoort om de situatie te monitoren.

Volgens de Stentor waren onder andere twee tienermeisjes slachtoffer van deze angstaanjagende clown. Een moeder van een van de meisjes vertelde aan de krant: “Er stond een soort van als non verklede man achter hen, en ineens uit het niets kwam die clown met een taser. Op het filmpje hoor je mijn dochter samen met haar vriendin gillen. Ze hebben de politie gebeld en die is meteen gekomen. Die meiden zijn zich echt doodgeschrokken. Wij zijn echt wel van de geintjes, maar dit is geen gein meer.”

De politie roept de inwoners van Amersfoort op om waakzaam te zijn: “Als je iets verdachts ziet of iets wat je niet vertrouwt, loop dan weg en bel ons via 112 of 0900-8844. Als je liever anoniem blijft, kun je contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.”