Oldtimers verwoest bij felle garagebrand bij woning

Oldtimers verwoest bij felle garagebrand bij woning

Geplaatst op 14 oktober 2023, om 14:18 uur

MOERGESTEL – Bij een grote brand in een garage aan De Hoefkens in het Brabantse Moergestel zijn zaterdagmiddag twee oldtimers verloren gegaan.

De brand ontstond rond het middaguur en sloeg over naar het dak van het aangrenzende woonhuis. De brandweer, met twee bluswagens en een hoogwerker, kwam met spoed ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de oldtimers volledig uitbrandden. De auto op de oprit raakte ook zwaar beschadigd. De brand veroorzaakte aanzienlijke roetschade zowel aan de buiten- als binnenzijde van de woning. De eigenaar, die de afgelopen weken zijn huis had gerenoveerd, en zijn gezin waren zeer aangeslagen.

De geschatte schade loopt in de tienduizenden euro’s, meldt Brabants Dagblad. De brandweer was geruime tijd bezig met nablussen, met speciale aandacht voor mogelijke brandhaarden onder de dakpannen. Een gasfles op straat werd met water gekoeld om een explosie te voorkomen.

Foto’s: FPMB