Brandweer druk met kat onder de motorkap

Brandweer druk met kat onder de motorkap

Geplaatst op 14 oktober 2023, om 20:03 uur

BREDA – Zaterdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd vanwege een kat die zich onder de motorkap van een auto had verstopt in de Godevaert Montensstraat in Breda.

Terwijl de brandweer probeerde de eigenaar van de auto te vinden, deden ze een poging om de kat te bereiken. Kort daarna kwam de eigenaar van de auto aangelopen. Hierdoor kon de brandweer zonder schade aan te richten de motorkap openen. De kat bevond zich inderdaad onder de motorkap, maar dook dieper in de motorruimte bij het zien van de brandweer. De brandweermannen konden hem daar niet bereiken.

Uiteindelijk wist de kat zelf via de onderkant van de auto naar buiten te komen. Helaas slaagde de brandweer er niet in om hem te vangen, en de kat kroop vervolgens in de motorruimte van een andere auto in de straat. De eigenaar van die auto kon niet snel worden bereikt, dus besloot de brandweer de reddingspoging te staken.

Foto’s: Tom van der Put