Boot met 7 kinderen slaat om bij eiland

Boot met 7 kinderen slaat om bij eiland

Geplaatst op 14 oktober 2023, om 19:42 uur

MUIDEN – Bij het eiland Pampus bij Muiden zaterdag een boot gekanteld waarop zich 7 kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en 1 begeleider bevonden. Deze boot was onderdeel van een scoutingvereniging.

De kinderen en hun begeleider zijn ongeveer 20 minuten in het water geweest, volgens een woordvoerder van de KNRM. Verschillende reddingsschepen werden gealarmeerd, maar uiteindelijk hoefden ze geen reddingsoperaties meer uit te voeren, omdat andere leden van de scoutingvereniging op andere boten hen al hadden geholpen.

Desondanks heeft de KNRM de 8 personen die in het water terechtkwamen naar de haven van Muiden gebracht. Daar stonden ambulances gereed om hen op te vangen. Gelukkig hoefde niemand van hen naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Foto’s: Inter Visual Studio / Casper Bunschoten