Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen aan de kant na afbreken tankdeel, geen lekkage

Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen aan de kant na afbreken tankdeel, geen lekkage

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 21:13 uur

MOERDIJK – Een vrachtwagen moet donderdagavond van de weg worden gehaald bij Moerdijk omdat een deel van de buitenkant van een tank is afgebroken. De tank bleek gevuld te zijn met een milieugevaarlijke stof, maar er is geen lekkage opgetreden.

Het incident vond plaats rond 19.15 uur op de A16 bij Moerdijk, waarop de brandweer en politie ter plaatse kwamen. In eerste instantie werden de hulpdiensten gewaarschuwd voor een ‘gevaarlijke stof’, maar al snel werd duidelijk dat er geen vloeistof uit de tank lekte en dat er geen gevaar was. Desondanks mag de vrachtwagen de beschadigde tank niet verder vervoeren. In samenwerking met de chauffeur en een bergingsbedrijf bekijkt Rijkswaterstaat hoe de truck het veiligst van de weg kan worden verwijderd.

De vrachtwagen bevindt zich op de vluchtstrook net na de Moerdijkbrug, wat resulteert in de afsluiting van één rijstrook.

Foto’s : Tom van der Put