Jeugddetentie en tbs na dodelijk geweld tegen snackbareigenaar

Jeugddetentie en tbs na dodelijk geweld tegen snackbareigenaar

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 15:59 uur

DEN HAAG – De rechtbank in Den Haag heeft donderdag drie verdachten (twee meisjes van 15 en 17 jaar, en een jongen van 17 jaar) veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een ernstig geweldsincident tegen een snackbar-eigenaar en zijn vrouw in Den Haag op 27 januari 2023.

Het 15-jarige meisje stak de snackbarhouder dood, terwijl de andere twee medeverdachten bijdroegen aan het geweld tegen de slachtoffers. De rechtbank heeft jeugddetenties opgelegd, variërend van 6 tot 12 maanden, en daarnaast de PIJ-maatregel (jeugd-tbs) toegepast.

De verdachten zijn ook verplicht om een schadevergoeding van ruim 96.000 euro te betalen aan de nabestaanden.

Zie ook: Tieners verdacht van doodslag snackbareigenaar