Getuige meldt vuurwapen, leidt tot aanhouding van 19-jarige

Getuige meldt vuurwapen, leidt tot aanhouding van 19-jarige

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 17:52 uur

POORTUGAAL – Op woensdagavond in Poortugaal zag een voorbijganger een groep jongeren, waarvan er één een vuurwapen vasthield. Onmiddellijk alarmeerde de voorbijganger de politie. De politie heeft de jongen aangehouden en het vuurwapen in beslag genomen.

Rond 21:30 uur bevond de melder zich bij een school op de Sleedoorn in Poortugaal en zag een groep van ongeveer tien jongeren, waarvan één gewapend was met een vuurwapen. De melder belde het alarmnummer, waarschuwde de politie en verstrekte een beschrijving van de jongen met het vuurwapen.

Verschillende politie-eenheden werden naar de Sleedoorn gestuurd. Terwijl een politiebusje aan de ene kant arriveerde, merkte een andere politie-eenheid op dat een jongen snel wegrende van de groep. Deze weglopende jongen kwam overeen met het verstrekte signalement. De agenten hielden de jongen aan en ontdekten vervolgens een vuurwapen in het gras vlakbij de plaats van zijn aanhouding. De aangehouden jongen is een 19-jarige Rotterdammer.