Brandweer en schipper redden paard uit de Maas

Brandweer en schipper redden paard uit de Maas

Geplaatst op 12 oktober 2023, om 07:55 uur

HEIJEN – Woensdagavond is de brandweer van Gennep, Boxmeer en het oppervlakte reddingsteam van Mill opgeroepen voor een dier in nood in de Maas.

Aan twee kanten van de Maas was men aan het zoeken, aan de zijde van Boxmeer werd niets aangetroffen, waarop men aan de kant van Heijen een boot te water ging laten om vanuit de Maas te gaan zoeken. Het oppervlakte reddingsteam bleef aan de kant wachten samen met eigenaars. De scheepvaart was blijkbaar ook in kennis gesteld dat er een zoekactie aan de gang was. Twee vrachtschepen die aankwamen varen hadden zoeklichten aan, toen de eerste voorbij was toeterde deze een paar keer. Het tweede vrachtschip had al vaart geminderd en de opvarenden waren aan en meekijken waarop er geroepen werd. De brandweer en eigenaren rende die kant uit. De schipper voer rustig verder en hield paard in het oog.

Een stuk verder werd het dier gespot, de schipper zette het paard klem waardoor het dier redelijk aan de kant bleef en waarop de brandweer het dier kon aanlijnen en met vereende krachten het paard op de kant krijgen. Waarna het paard terug naar de manege gebracht.

Foto’s: SK-Media