Ouderen geëvacueerd na brand in parkeergarage

Ouderen geëvacueerd na brand in parkeergarage

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 21:15 uur

WERKENDAM – Een appartementencomplex aan de Raadhuislaan in Werkendam kwam woensdagavond in rook te staan als gevolg van vermoedelijk een brandende scootmobiel in de parkeergarage. De brandweer heeft tientallen bewoners geëvacueerd. Rond 19:45 uur ontstond de brand in de garage, gelegen onder het appartementencomplex, waar meerdere scootmobiels waren gestald. De brandweer vermoedt dat de brand daar begon.

De brand veroorzaakte aanzienlijke rookontwikkeling, die zich naar het bovengelegen complex verspreidde. Vanwege het grote aantal appartementen in het gebouw, waar ook veel oudere bewoners wonen die moeilijk zelfstandig naar buiten konden komen, werden er in totaal 44 mensen geëvacueerd, zoals gemeld door Brabants Dagblad. Deze bewoners worden opgevangen in de nabijgelegen brandweerkazerne, waar ambulances aanwezig zijn om eventuele medische hulp te bieden. Op dit moment is niet bekend of er personen gewond zijn geraakt.

De brand is inmiddels geblust, maar vanwege de aanhoudende rookvorming in het gebouw is de brandweer nog bezig met ventileren. Een nader onderzoek zal worden uitgevoerd om de exacte oorzaak van de brand vast te stellen.

Foto’s: FPMB