Geen treinen tot donderdag vanwege kapotte bovenleiding na ongeval met vrachtwagen

Geen treinen tot donderdag vanwege kapotte bovenleiding na ongeval met vrachtwagen

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 15:10 uur

VUGHT – Op woensdagmiddag heeft een vrachtwagen bij de Laagstraat in Vught de bovenleiding boven het spoor beschadigd.

Dit gebeurde doordat een grijpkraan die door de vrachtwagen werd vervoerd, niet volledig was neergelaten en daardoor de bovenleiding raakte. Gelukkig raakte niemand gewond bij dit incident. Vanwege de schade aan de bovenleiding zullen er tot donderdagochtend half zeven geen treinen kunnen rijden, zoals aangekondigd door de NS. Na het contact met de bovenleiding werden tevens een slagboom en een lantaarnpaal beschadigd. Het ongeval vond plaats toen de vrachtwagen, rond tien over een ’s middags, het spoor wilde oversteken.

De chauffeur was hevig geschrokken na het incident.

Foto’s: Remco Rooijakkers