Beloning verhoogd in cold case Cassandra

Beloning verhoogd in cold case Cassandra

Geplaatst op 11 oktober 2023, om 07:55 uur

ALMERE – De beloning voor de gouden tip in de cold case Cassandra van Schaijk is verhoogd naar €30.000. De 17-jarige Almeerse werd in 2007 dood aangetroffen in de Noorderplassen. Wat er precies met haar is gebeurd, is nog altijd een mysterie. Wie zorgt er voor een doorbraak?

Cassandra wordt op zaterdag 24 maart 2007 voor het laatst levend gezien in Almere. Ze is uit geweest met vrienden, maar mist de bus naar huis. Een getuige ziet haar rond 04:00 uur alleen in een bushokje zitten. Maar in een bus stapt ze vervolgens nooit. Diezelfde dag wordt ze als vermist opgegeven. Met man en macht wordt naar Cassandra gezocht, maar ze blijft spoorloos. Tot drie weken later: een visser ziet haar levenloze lichaam in het water drijven.

Onverteerbaar
In de afgelopen jaren heeft de politie honderden tips nagetrokken, veel getuigen gesproken en op allerlei manieren onderzoek gedaan. Maar helaas heeft dat niet geleid tot het oplossen van de zaak. Voor de nabestaanden van Cassandra is de onzekerheid over wat er met haar is gebeurd, onverteerbaar. De recherche hoopt dat de verhoging van het tipgeld door het Openbaar Ministerie ervoor zorgt dat de waarheid alsnog boven tafel komt.