Jongen (16) gearresteerd voor betrokkenheid explosie

Jongen (16) gearresteerd voor betrokkenheid explosie

Geplaatst op 6 oktober 2023, om 22:34 uur

ALKMAAR – De politie heeft een 16-jarige jongeman gearresteerd die mogelijk betrokken was bij een explosie die zich donderdagavond voordeed in de Zijperstraat in Alkmaar. Omstanders wisten hem in de buurt te achterhalen, omdat hij naar verluidt wegrende van de locatie, en leverden hem over aan de politie.

De melding van de explosie kwam binnen rond 23.20 uur en wordt vermoedelijk veroorzaakt door zwaar vuurwerk. De tiener, afkomstig uit de gemeente Zaanstad, wordt momenteel vastgehouden.

De stad Alkmaar heeft de afgelopen tijd te kampen gehad met meerdere explosies, wat zorgen heeft gewekt. Ellen Zentveld, teamchef bij de politie Alkmaar, heeft eerder verklaard: “We maken ons zorgen. Tot nu toe is er alleen materiële schade opgetreden, maar het risico op letsel is aanzienlijk.”

In reactie op deze arrestatie en de eerdere explosies is een “Team Grootschalige Opsporing” (TGO) geactiveerd, dat is opgezet voor “de coördinatie van complexe rechercheonderzoeken met aanzienlijke maatschappelijke impact”. Het onderzoek richt zich niet alleen op de uitvoerders van de explosies, maar ook op mogelijke opdrachtgevers.