Kitten gedumpt in mandje naast container

Kitten gedumpt in mandje naast container

Geplaatst op 5 oktober 2023, om 13:40 uur

DEN HAAG – In de afgelopen maand ontving de dierenambulance een melding over een gedumpte kat bij de Van Ruysbroekstraat in Den Haag. Het dier werd naast een container in een mandje achtergelaten. Een oplettende buurtbewoner belde ons en nam de kat tijdelijk in huis, gezien de late avond, in afwachting van onze aankomst.

Bij een dergelijke dumping neemt de dierenambulance altijd contact op met de (dieren)politie. Na hun melding ging de politie ter plaatse om de situatie te beoordelen. De kat bleek een jong kitten te zijn en is naar het opvangcentrum gebracht om de nodige zorg te ontvangen, waaronder voeding, een comfortabel bed en genegenheid van vrijwilligers.

De naam van deze kat is Mexi geworden. Gelukkig heeft Mexi geen blijvende gevolgen ondervonden van haar vervelende avontuur, en haar vertrouwen in mensen is behouden gebleven. Bovendien is er goed nieuws, want er is al een liefdevol thuis gevonden voor Mexi.

Foto’s: Simone Janssen/Dierenambulance Den Haag