Werkbus in brand gestoken op oprit van woning

Werkbus in brand gestoken op oprit van woning

Geplaatst op 4 oktober 2023, om 07:35 uur

DIDAM – Aan de Prinses Irenestraat in Didam heeft afgelopen nacht een autobrand plaatsgevonden.

Omstreeks 3:30 uur werd de brandweer gealarmeerd voor de brand. Aangekomen stond er een werkbus op een oprit van een woning volledig in brand. Het vuur sloeg meters hoog uit het voertuig en bedreigde de woning. Door de hitte zijn een aantal ruiten van de woning gebarsten.

De politie was In grote aantallen aanwezig. Dit in verband met meerdere branden de afgelopen maanden. Op de oprit van de betreffende woning was een camera geïnstalleerd. De politie heeft de beelden veilig kunnen stellen en kan mededelen dat de brand zeker is aangestoken.

Op de beelden is te zien dat er een persoon, goed gecamoufleerd, de auto met vloeistof uit een jerrycan overgiet en vervolgens aansteekt. Er volgt een grote steekvlam waarna de auto direct volledig in brand staat.

De politie neemt de zaak in onderzoek en voegt ze bij de andere dossiers van de mogelijke aangestoken branden in Didam en omgeving. Het voertuig wordt afgesleept voor sporenonderzoek. De politie spreekt van een geluk dat de ruiten van de woning niet daadwerkelijk volledig gesprongen zijn. Dan was het een hele andere brand geworden. De schade is beperkt gebleven aan de buitenzijde van de woning met rookschade aan de binnenzijde.

Foto’s: Persbureau Heitink