Recherche onderzoekt poging brandstichting van schoenenwinkel

Recherche onderzoekt poging brandstichting van schoenenwinkel

Geplaatst op 3 oktober 2023, om 17:10 uur

OSS – De recherche verricht onderzoek naar aanleiding van een poging tot brandstichting op zondag in de buurt van schoenenwinkel Peijnenburg in Oss. Tussen 18.00 en 19.30 uur werd een man betrapt terwijl hij mogelijk bezig was met een molotovcocktail.

Door de ontdekking van de man kon een mogelijke brandstichting worden voorkomen. Het vermoedelijke doelwit was de schoenenwinkel, die op 15 september al het doelwit was van een schietincident. De recherche onderzoekt of er mogelijk verband is tussen deze twee gebeurtenissen.

Er is een beschrijving beschikbaar van de man die op zondag is betrapt. Hij had zwart haar, een donkere baard, een lichte huidskleur en donkere ogen. Mogelijk was hij van Turkse afkomst. Heeft u deze man gezien of heeft u meer informatie over de incidenten? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.