Explosief zorgt voor veel schade aan woning

Explosief zorgt voor veel schade aan woning

Geplaatst op 3 oktober 2023, om 07:55 uur

EINDHOVEN Vannacht is er bij een woning in Eindhoven een explosief afgegaan. Nog geen maand geleden werd een woning om de hoek onder vuur genomen. Dat bleek toen vermoedelijk volgens de wijk en verschillende media al om een vergissing te gaan. Een nietsvermoedend gezin bleef op 5 september achter met meerdere kogelgaten in de voorgevel.

Deze keer werd er niet geschoten, maar ging er een explosief af. Wat voor explosief kan de politie nog niet zeggen. De ruit van de woning ligt volledig aan diggelen, glas ligt zelfs aan de overkant van de straat. De politie heeft de volledige straat afgezet en doet ter plaatse sporenonderzoek. Overal staan gele bordjes met nummers. Op het moment van de explosie was er volgens de politie 1 vrouw aanwezig in de woning. De mannelijke hoofdbewoner was op het moment van de aanslag niet thuis.

Of er een verband is tussen de twee aanslagen kan de politie ter plaatse nog niet zeggen. ‘We zijn op dit moment enkel nog bezig met het veilig stellen en verzamelen van sporen’ laat de politie weten.