Gewelddadige woningoverval was vanwege homohaat

Gewelddadige woningoverval was vanwege homohaat

Geplaatst op 2 oktober 2023, om 11:43 uur

DONGEN Op zondagavond is een inwoner van de Jan Mertenslaan in Dongen het slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. Hij werd mishandeld door twee onbekende daders. De aanval wordt geassocieerd met homohaat.

Het slachtoffer deelde zijn ervaring via sociale media en bedankte zijn vrienden en familie voor hun steun. Hij liet weten dat hij redelijk herstellende is, ondanks enkele blauwe plekken, maar dat hij geschokt is door de gewelddadige intenties van de aanvallers.

Volgens het slachtoffer vond de aanval plaats na een chatgesprek. De daders, die nu op de vlucht zijn, gebruikten onder andere pepperspray om hem te mishandelen. Hij roept getuigen op om contact op te nemen met de politie als ze iets hebben gezien rond half 9 ’s avonds tussen zijn huis en het voetbalveld van vv Dongen, waar de daders naartoe vluchtten.

De politie is momenteel bezig met het onderzoek naar deze zaak. Er is nog geen duidelijkheid over of de aanvallers buit hebben gemaakt bij de overval. Het slachtoffer werd ter plaatse behandeld door een ambulance, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De politie heeft een dringende oproep gedaan aan eventuele getuigen om zich te melden en te helpen bij het opsporen van de daders.

Foto’s: Jeroen Stuve