Scootmobiel slaat om op kruising, man ernstig gewond

Scootmobiel slaat om op kruising, man ernstig gewond

Geplaatst op 30 september 2023, om 09:59 uur

EINDHOVEN – Op de kruising van de Montgomerylaan met de Onze Lieve Vrouwestraat in Eindhoven is een man in een scootmobiel zaterdagochtend ernstig gewond geraakt. Volgens de officier van dienst van de politie lijkt het erop dat het slachtoffer een rood verkeerslicht heeft genegeerd. Toen hij een stadsbus zag naderen, probeerde hij uit te wijken, waardoor de scootmobiel kantelde en hij eruit werd geslingerd.

De man kwam niet in aanraking met de bus, maar belandde met zijn hoofd op de busbaan. Omstanders die het ongeval zagen gebeuren, boden direct eerste hulp.

Vanwege de ernst van de situatie werd een traumahelikopter opgeroepen en landde op een nabijgelegen groenstrook. Nadat de man gestabiliseerd was, werd hij met spoed per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd, waarbij de arts van de traumahelikopter meeging.

Foto’s: Emergency Response Photographer