Politie onderzoekt stoffelijk overschot in woning

Politie onderzoekt stoffelijk overschot in woning

Geplaatst op 30 september 2023, om 14:20 uur

UTRECHT – Donderdag kreeg de meldkamer tegen de eind van de middag een melding over een man waar enkele dagen geen contact meer mee zou zijn geweest. Hierop is politie in de woning aan de Teugelhof in Utrecht poolshoogte gaan nemen.

Rond 16:30 uur komt een melding binnen dat een persoon al enige dagen niet meer gezien is en dat er ook geen contact meer is geweest. Als agenten de woning binnengaan, treffen zij een overleden persoon aan in de woning. Al snel wordt het Forensisch Opsporingsteam en de recherche ingeschakeld om de omstandigheden te gaan onderzoeken.

Forensisch onderzoek
Op dit moment is het nog onduidelijk wat er gebeurd is in de woning of wat de mogelijke toedracht is geweest. Ook is het nog onbekend hoelang het slachtoffer in de woning heeft gelegen of wanneer hij om het leven is gekomen. De recherche gaat sterk uit van een misdrijf. Daarom is het ook sinds vrijdag een TGO (Team Grootschalig Opsporing) opgestart.

Alle scenario’s worden onderzocht
De recherche houdt rekening met alle scenario’s, maar focust zich met name op het scenario dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven is gekomen. Meerdere buurtbewoners zijn gehoord om een beter beeld te krijgen over een mogelijke toedracht. Ook worden op dit moment onder andere camerabeelden onderzocht.