Hotel ontruimd na reactie stoffen in wellnessruimte, 6 lichtgewonden

Hotel ontruimd na reactie stoffen in wellnessruimte, 6 lichtgewonden

Geplaatst op 30 september 2023, om 11:49 uur

HELMOND – Het Fletcher Hotel aan de Scheepsboulevard in Helmond is zaterdagochtend ontruimd nadat in de wellnessruimte van het hotel tien liter chloor in aanraking kwam met een andere stof, resulterend in een chemische reactie.

Ongeveer honderd mensen werden geëvacueerd vanwege de vrijkomende dampen, waarbij zes personen werden gecontroleerd door ambulancepersoneel.

De specifieke stof waarmee het chloor reageerde, is nog niet bekendgemaakt. De straat voor het hotel werd ruim afgezet tijdens de ontruiming. Gasten zijn inmiddels teruggekeerd naar het hotel, maar de wellnessruimte blijft voorlopig gesloten.

Foto’s: Emergency Response Photographer