Ook meisje (14) overleden, schietpartij eist totaal 3 levens

Ook meisje (14) overleden, schietpartij eist totaal 3 levens

Geplaatst op 28 september 2023, om 17:36 uur

ROTTERDAM – Bij de schietincidenten die zich donderdag in Rotterdam hebben voorgedaan, zijn Drie mensen om het leven gekomen: een 39-jarige vrouw en een 46-jarige docent aan de Erasmus Universiteit. De 14-jarige dochter van de docent raakte zwaargewond, maar overleed later in het ziekenhuis. Het ziekenhuis wordt momenteel verder doorzocht in het lopende onderzoek. De politie beschouwt de gebeurtenissen als een “doelgerichte actie”. De verdachte, een 32-jarige Rotterdammer, is een student aan de Erasmus Universiteit en stond bekend bij justitie. Tijdens een persconferentie op donderdagavond werd de situatie als “een zeer sombere middag in Rotterdam” omschreven.

Na twee schietincidenten op verschillende locaties werd de 32-jarige Rotterdammer onder het helikopterplatform van het Erasmus MC aangehouden. Hij wordt verdacht van schietpartijen en brandstichting in een woning aan het Heiman Dullaertplein in de wijk Delfshaven. “Daar heeft hij twee slachtoffers gemaakt,” aldus de politie. De slachtoffers zijn een 39-jarige vrouw en een 14-jarig meisje. Vervolgens zou hij een 46-jarige man, de vader van het tienermeisje, in een leslokaal van het Erasmus MC hebben neergeschoten. Deze man, een docent, is overleden, net als de vrouw in de woning. Daarna is de verdachte het ziekenhuis ingegaan en heeft daar brand gesticht.

De politie gaat niet uit van een tweede schutter. “Het lijkt te gaan om een gerichte actie,” aldus een politiewoordvoerder tijdens de persconferentie. “De verdachte was een student aan de Erasmus Universiteit.” Volgens de Rotterdamse politie woonde de verdachte in de buurt van de overleden vrouw.

De exacte relatie tussen de verdachte en de overleden man, een docent aan het Erasmus MC, is nog onduidelijk. Op de vraag of de verdachte eerder is afgewezen voor een opleiding aan het Erasmus MC, antwoordde Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb dat dit een scenario is “waar we rekening mee houden.”

Dierenmishandeling
De 32-jarige man die is gearresteerd, blijkt ook bekend te zijn bij justitie. In 2021 werd hij vervolgd en veroordeeld voor dierenmishandeling, volgens hoofdofficier van justitie Hugo Hillenaar. Hillenaar merkte op dat de man momenteel wordt ondervraagd en meewerkt aan het onderzoek. “Over het motief kunnen we op dit moment niets zeggen.”

 

Zie ook:

Schutter (32) van schietpartijen gearresteerd: motief onbekend

FOTO EN VIDEO UPDATE: 3 gewonden bij schietpartijen in Rotterdam

Foto’s JB Media