Derde brandstichting bij woning, eerder aanslag met brandbommen

Derde brandstichting bij woning, eerder aanslag met brandbommen

Geplaatst op 26 september 2023, om 09:44 uur

NULAND – In Nuland is in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw een brandstichting geweest. Dat gebeurde aan de Akkerpolei in Nuland. Drie auto`s werden afgelopen nacht getracht in brand te steken. De melding van de brand kwam rond kwart over drie binnen
bij de brandweer. Kort daarvoor werd ontdekt dat bij drie voertuigen brand was gesticht. De beginnende brandjes waren snel uit en de brandweer hoefde niet veel meer te doen dan een nacontrole.

De eigenaar van de voertuigen ging met een van de voertuig nog de buurt in om te kijken of hij de daders nog in de omgeving zag, maar deze bleken al gevlogen te zijn. De schade aan de voertuigen viel door de snelle ontdekking mee. Bij de woning werden op 1 september meerdere molotovcocktails naar de woning en geparkeerde voertuigen gegooid. Een van de voertuig brandde toen uit. De andere molotovcocktails doofde vanzelf.

Ook op 22 juli ging een van de voertuigen van het gezin in vlammen op. De politie heeft sinds dien de diverse incidenten in onderzoek.

Na de brandstichtingen van afgelopen nacht werden diverse sporen en camerabeelden veilig gesteld.

Foto’s: Bart Meesters