FOTO UPDATE: Gifmoord-verdachte Yvon K. dood gevonden in haar woning

FOTO UPDATE: Gifmoord-verdachte Yvon K. dood gevonden in haar woning

Geplaatst op 25 september 2023, om 12:35 uur

TILBURG – Yvon K., de verdachte in de gifmoordzaak uit Tilburg, is maandagochtend levenloos aangetroffen in haar woning, zo bevestigt haar advocaat aan Omroep Brabant. De politie en ambulancepersoneel hebben haar huis in Tilburg betreden. Yvon K. stond terecht voor de verdenking van de moord op supermarkteigenaar Chris Grinwis in Halsteren.

Volgens omstanders hebben ambulancemedewerkers een reanimatieset mee naar binnen genomen en zijn ze snel weer naar buiten gekomen.

Op 7 september eiste de officier van justitie een gevangenisstraf van 19 jaar tegen de Tilburgse therapeute Yvon K. Het Openbaar Ministerie geloofde dat K. haar partner Chris Grinwis op een berekenende en doordachte wijze had vergiftigd met als motief het verkrijgen van zijn erfenis. Yvon K. heeft altijd haar onschuld staande gehouden. De uitspraak in deze spraakmakende zaak wordt verwacht op woensdag, en Yvon K. was toegestaan om de uitspraak in haar eigen huis af te wachten.

Chris Grinwis (65) was de eigenaar van een supermarkt in Halsteren. Nadat zijn vrouw Mia aan dementie leed, verkocht hij al zijn bezittingen en werd hij welgesteld. Hij huurde Yvon K. (64) uit Tilburg in als privéverzorgster. Nadat Mia was overleden, ontstond er een romantische relatie tussen Chris en Yvon. Chris financierde alles voor haar en benoemde haar tot zijn enige erfgenaam.

Op 8 december 2020 overleed Grinwis plotseling op 65-jarige leeftijd. Hij bleek vergiftigd te zijn met pentobarbital, waarvan het dna van Chris en de gifstof werden aangetroffen op een wijnglas. Bovendien had Grinwis yoghurt gegeten waarin dezelfde gifstof was aangetroffen.

In de rechtbank heeft Yvon K. herhaaldelijk volgehouden dat ze onschuldig was aan de dood van Chris Grinwis in Halsteren. Ze verklaarde: “Ik heb het niet gedaan. Ik heb zelfs geen hulp bij zelfdoding geboden of informatie daarover verstrekt. Ik zou Chris nooit willen verliezen.”

Foto’s: Toby de Kort