Twee aanhoudingen na plofkraak juwelier

Twee aanhoudingen na plofkraak juwelier

Geplaatst op 20 september 2023, om 09:29 uur

HAARLEM – Bij een juwelier in de Anegang in het centrum van Haarlem is woensdagochtend rond 04.15 uur een plofkraak gepleegd. Met een explosie werd het rolluik van de winkel opgeblazen.

De knal was in een groot deel van Haarlem te horen. Door de explosie sneuvelde meerdere ramen van woningen boven winkels. Meerdere personen probeerden goederen te stelen en gingen er met een onbekende buit vandoor op een scooter.

Direct werd er een grote zoekactie gestart. Daarbij werd onder meer gebruik gemaakt van de helikopter en een politiehond. Twee personen zijn bij deze zoekactie in het centrum van Haarlem aangehouden. Hun rol en betrokkenheid bij de plofkraak zal worden onderzocht.